به گزارش سلام لردگان، روزنامه هاي امروز (يکشنبه 18 اسفند) به سخنان رييس جمهور در مراسم اختتاميه جشنواره مطبوعات و سفر کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا پرداختند.
روزنامه افتاب يزد به نقل از محمد خاتمي، اين روزنامه را "صداي ملت ايران" دانست!!
نزديکان دور
روزنامه کيهان: دولت محترم اعتدال! در حالي که از روزنامههاي اهانتکننده به اسلام و انقلاب و امام(ره) حمايت ميکند و توقيف آنها را برنميتابد! تاب و تحمل کمترين انتقاد نسبت به عملکرد دولت را ندارد و روزنامهها و نشريات منتقد دولت را توقيف کرده و يا به دادگاه ميکشاند. اميد است رئيسجمهور محترم از کساني که اطلاعات مربوط به سخنراني ديروز را در اختيار ايشان گذاردهاند به طور جدي بخواهند درباره صحت و سقم آنچه در اين نوشته - فقط به عنوان نمونه - آمده است به حضرت ايشان توضيح بدهند و مانند هميشه با توسل به فحاشي و ناسزاگويي از پاسخ طفره نروند!آقاي رئيسجمهور، نتيجه اين بررسي براي جنابعالي ترديدي باقي نخواهد گذاشت که آنان، دوام دولت شما را نميخواهند.
مقامات کشور به اشتون تذکر بدهند
روزنامه قانون: ايران هراسي سياست راهبردي است که با لابي صهيونيستها در جهان غرب شکل گرفت و با تغيير اين ديدگاه در بين اروپاييها شاهد رفت و آمدهايي بين سياستمداران، ديپلماتها و تاجران اروپايي به ايران را داشته باشيم. بنابراين اگر سياستهاي لازمه اتخاذ شود، تعامل بيشتري با اروپاييها خواهيم داشت. اينها ماموريت اشتون در ايران است از سوي ديگر مسئولان کشوري بايد از شرايط حضور اشتون، به عنوان مسئول اتحاديه اروپا و نماينده گروه 1+5 استفاده کنند.
ارزيابي يک رهنمود سياسي!
روزنامه رسالت: اغلب روزنامههاي ديروز تيتر اول خود را به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار اعضاي مجلس خبرگان اختصاص دادند. روزنامه آرمان در صفحه اول خود خبر اين ديدار را واتاب نداد. با آنکه اغلب روزنامهها تيتر اول خود را به اين جمله مقام معظم رهبري که فرمودند: "نگران مسئله فرهنگ هستم" اختصاص داده بودند، روزنامه آرمان تيتر اول خود را به گفتگو با آيتالله هاشمي رفسنجاني اختصاص داد و با تيتر درشت نوشت؛ "هم خوشحالم و هم راضي". رئيس جمهور ديروز در مراسم اختتاميه جشنواره مطبوعات گفت: بگذاريد رسانههاي حامي دولت، آزادي و امنيت داشته باشند. اين حرف درستي است. اما رئيس جمهور هم بايد بداند يک رسانه حامي دولت در طراحي پيام خود در برهم زدن امنيت ملي و امنيت قضائي چه شاهکاري انجام ميدهد. او با بهرهگيري از غفلت يک مسئول داراي هوش سياسي بالا، نافرماني مدني و دستور شورش عمومي در ميآورد، بيانات رهبري را در صفحه اول خود سانسور ميکند و تيتري استخراج ميکند از سوژه خود که درست در برابر اعلام نگراني در حوزه فرهنگي است. رئيس جمهور که رئيس شوراي امنيت ملي هم هست اگر هوشيار نباشد از سوراخ نفوذ در رسانه 10 بار گزيده ميشود اگر اين گونه رسانهها حامي رئيس جمهور و آقاي هاشمي هستند بايد از اين حمايت تاسف خورد.
مخاطب روحاني کيست؟
روزنامه ايران: مخاطب روحاني يک گروه و يک نهاد يا يک بخش نيست. روحاني امروز هماوا با نداي وجدان بيدار جامعه، زشتيها و پلشتيها را در هر برهه و هر جا تقبيح ميکند. او با شاقول اعتدال ميخواهد سره از ناسره تميز داده شود. زيرا تنها با توسل به اين ريسمان است که ميتوان به مبارزه با نااميدي يا جهل رفت. در اثر همين جهل است که دانشگاه شباهتي قابل توجه به پادگان مييابد و نگاه امنيتي بر نگاه فرهنگي غلبه ميکند. رسانه ملي، از هم افزايي ملي منفک ميشود و رسانهها ناقصالخلقه متولد ميشوند. سخن بر سر اين نيست که دامن فعالان اين حوزهها به هيچ خبط و خطايي آلوده نميشود اما واقعيت اين است که رسانههاي منتقد به جاي آنکه در تدارک برگزاري جشن تولد يا سالگرد انتشار خود باشند معمولاً نگران سايه توقيف هستند. طبيعي است فضاي نگراني توأم با دغدغههاي امنيتي پررنگ امکان رشد و شکوفايي اين حوزه را نميدهد و هر نهالي که غرس ميشود به نسيمي فرو ميافتد.
روحاني و قانونمندي در برابر رسانهها
روزنامه آرمان: آنچه رئيسجمهور روز گذشته بيان کرد، نشاندهنده اين است که فشار زيادي بر ايشان وارد ميشود و براي وي فضايي به وجود آوردهاند که به بيان اين گفتهها روي آورده است. از سوي ديگر سخنان رئيس دولت رويکرد ايشان به اصحاب رسانه را نشان ميدهد که نوعي رويکرد معتدل و دموکراتيک و در چارچوب اهداف، منافع و سياستهاي جمهوري اسلامي است. در واقع گفتههاي روحاني بازگو کردن چيزي است که در قانون اساسي است. تاسفبرانگيز است که عدهاي نميتوانند صحبتهاي روحاني را تحمل کنند و اين گفتهها را راديکال و تندروانه ميدانند. در حالي که گفتههاي روحاني بازتابدهنده عيني قانون اساسي است و براي ما جلوه و نمايي جديد و جذاب دارد. بايد به پيشرفت دموکراسي در کشور پايبند باشيم. آزادي مطبوعات در کشور يک نکته کليدي است، زيرا همين مطبوعات در سالهاي گذشته اقدام به بيان حقايق درخصوص وضعيت کشور ميکردند و اگر برخي برخوردها با مطبوعات صورت نميگرفت، حقايقي که اکنون همه به آن رسيدهاند، مدتها پيش بيان و مورد توجه قرار ميگرفت
عدالت و پرداخت يارانه نقدي به نيازمندان
روزنامه مردم سالاري: ساز و کار نحوه پرداخت يارانه به شکل جديد در سال آتي ميتواند پيچيده باشد زيرا تشخيص افراد نيازمند و راستي آزمايي هفتادوپنج ميليون نفر بسي دشوار است چون به هر حال ممکن است مانند توزيع سبد کالا در مواردي برعکس شود يعني برخي از افراد نيازمند نتوانند سبد کالا دريافت کنند و از سوي ديگر آنانکه نيازي ندارند سبد کالا دريافت کنند به هر حال هميشه افرادي هستند که بلد باشند چگونه از موقعيتها بهره ببرند. گرچه در اجراي قانون هدفمندکردن يارانهها، هدف طراحان صرفه جويي در مصرف حاملهاي انرژي و بسط عدالت در اين زمينه بود با اينحال پرواضح است مسئولين فعلي هم نيت خير دارند و در پي رونق اقتصادي و رفاه عموميبا سرمشق قراردادن اقتصاد مقاومتي بوده که در کنار توسعه اقتصادي عدالت را در جامعه بسط داده و حق را به حق دار برسانند . ولي متاسفانه در دو دولت قبلي با تصميمهاي عجولانه و دستورات غيرکارشناسانه موجب تورم و گراني شدند و باعث اختلاسهاي سه هزار ميليارد توماني (بلکه طبق آخرين خبر 9 هزار ميليارد توماني) شدند به هر حال گذشتهها گذشته و دولت تدبير و اميد بايد با درس از گذشتهها به فکر حال و آينده کشور باشد.
پشت پرده همهپرسي براي سازش
روزنامه جمهوري اسلامي: حمود عباس و تشکيلات تحت اداره او غافل از آن هستند که نه تنها در شرايط کنوني بلکه در هر شرايطي، هرگونه مذاکره و سازش ميان فلسطينيها و رژيم صهيونيستي محکوم به شکست است و تجربه طولاني اشغالگري نشان داده است که اسرائيل و حاميان غربي اين رژيم هيچ ارادهاي براي به رسميت شناختن حقوق فلسطينيها ندارند و مردم فلسطين به خوبي از اين امر اطلاع دارند. دقيقاً به همين جهت است که در مقاطع مختلف مردم فلسطين خواسته خود را به صراحت بيان کرده و بر آزادي کامل زندانيان و بازگشت همه آوارگان فلسطيني به وطن خود تاکيد نمودهاند و ذرهاي نيز از اين خواسته عقبنشيني نمينمايند.
کدام دژ پولادين؟
سياست روز: رسانههايي در کشور وجود دارد که در خط مقدم مقابله با جنگ نرم دشمن قرار دارد. اين رسانهها هم اکنون هم باعث شکل گيري چالش جدي براي رسانههايي شدهاند که خط رسانهاي خود را عليه جمهوري اسلامي ايران دنبال ميکنند. بايد با اين رسانهها همراه و همدل بود. آنها بر اساس اصولي که در چارچوب وظايف خود دارند به اين نبرد پا گذاشتهاند تا بتوانند در مقابل هجوم رسانهاي دشمن ايستادگي کنند و از انحراف افکار عمومي جامعه که احتمال دارد تحت تأثير جو رسانهاي غرب و دشمن قرار گيرد بکاهند. اينگونه نيست که برخي از مطبوعات داراي دژ پولادين هستند! در هر جامعهاي حتي در آن جامعهاي که خود را اردوگاه و خاستگاه جريان آزاد اطلاعات ميداند و از اين بابت پز سياسي ميدهد، خط قرمزها بايد رعايت شود.
اعتدال يعني . . .
روزنامه وطن امروز: اعتدال صوفيانه رحماني، چه ورژن برآمده از بنياد برادران راکفلر - مدل حسين نصر- باشد و چه ورژن دستنوشته پدرهمسر فلان آقازاده که با پاپ همجنسگرايان نيز قرابت دارد، آنکه در اين راه قرباني ميشود احمدينژاد انحرافي است و روحاني اعتدالي! هر نهاد ديگري که از بودجه بيتالمال در حوزه فرهنگ ارتزاق ميکند نيز اگر تخلف کرد همچون وزارت ارشاد مورد بازخواست و تذکر قرار ميگيرد. رئيسجمهور مدير مجموعه تحت تنفذ قانوني خويش است. همان اندازه که قانون اساسي تعيين کرده نه يک کلمه بيشتر و نه يک کلمه کمتر مسؤوليت دارد! غير از اين باشد همچون دوره کوتاه قدرت گرفتن نسبي جريان انحرافي، دولت از وظايف اصلي خويش بازميماند و هر روز با يک بحران خودساخته دست و پنجه نرم خواهد کرد. اشتباهات زيرمجموعه مستقيما پاي رئيسجمهور را به منازعات ملي بازخواهد کرد. فردا روز کسي از علي جنتي، عطا مهاجراني، رحيم مشايي يا عبدالله نوري سخن به ميان نميآورد اما همه از معضلات تحت مديريت هاشمي و خاتمي و احمدينژاد در تاريخ خواهند نوشت. تاريخ را انحرافي ننويسيد آقاي رئيسجمهور! شأنيت دولت حسن روحاني بسيار بالاتر از آن است که ورژن دوم جريان انگليسي اسلام رحماني کديور و نصر و فريتهوف شوآن و بنياد برادران راکفلر نام بگيرد. ما نه «دين جهاني» حاصل القائات تئوسوفيستي ميخواهيم و نه شيعه باطني لندني! ما رئيسجمهور روحاني خودمان را دوست داريم که در تبعيت از روحانيت و مراجع انقلاب زيرمجموعه خاطي خود را براي جلب رضايت الهي «تأديب» ميکند.
انتهاي پيام